Aktuelle saker

Nyttig informasjon om Bolærne-øyene

1. januar 2024 åpner vi muligheten for å booke loshuset og det gule huset for overnatting i 2025-sesongen! Begge husene leies ut på ukesbasis fra søndag til søndag i perioden uke 26-31. 2024-sesongen er fullbooket, men nå har du muligheten til å booke en uke for 2025-sesongen.

Loshuset

Kun 50 meter fra gjestehavnen og badestranden på Østre Bolæren, ligger det gamle loshuset fra slutten av 1800-tallet. Foreningen Skjærgårdskvinnene har i nyere tid restaurert huset slik at møbler og interiør er mest mulig identisk med tiden det ble bygget.

I høysesongen (slutten av juni til første uken i august) leies huset ut til familier som ønsker å feriere en uke ute i skjærgården. Leieperioden er fra søndag til søndag. Loshuset har to soverom med tilsammen åtte til ti sengeplasser, kjøkken, to stuer, samt eget dusjrom og toalett. Utenom sommersesongen driftes loshuset av Skjærgårdskvinnene og blir da brukt som kulturhus.

Du kan lese mer om loshuset her.

Det gule huset

Det Gule Huset ligger lengst nord i gjestehavna på Østre Bolæren, bortenfor den litt større Kommandanten. Hytta er på ca. 50 m² og er totalrehabilitert det siste året. Hytta inneholder stue med sofakrok og peisovn, spisebord med stoler og en tripp-trapp stol, åpent, lite kjøkken, moderne bad og to soverom.

Hytta er passe for en til to familier med 6–8 voksne/barn. Totalt 8 sengeplasser fordelt på to soverom og en sovesofa i stue.

Du kan lese mer om det gule huset her.


Portrettfoto av Alex Rossitto, daglig leder på Østre Bolæren.

For booking, kontakt:

Alex Rossitto, daglig leder Østre Bolæren

Telefon: 40 91 05 09
E-post: alex.rossitto@faerder.kommune.no