Aktuelle saker

Nyttig informasjon om Bolærne-øyene

Fra 15. april gjelder ferdselsforbudet på mange øyer og holmer i Færder nasjonalpark. Da skal sjøfuglene få legge egg og få frem avkom uten forstyrrelser. Forbudet gjelder helt ut til 50 meter unna land.

Forbudet gjelder 50 meter unna holmen eller øya som har ferdselsforbud. Verken båter, kitere, windsurfere, padlere eller dykkere kan bevege seg innenfor denne fredningssonen.

Hvor er områdene med ferdselsforbud?

Mange områder langs kysten og ved innsjøer har ferdselsforbud fra 15. april til 15. juli. Ta en titt på dette kartet fra Miljøstatus før du drar ut på tur. Takk for at du viser hensyn!

Kan du sjøfuglvettreglene?

Er du glad i fuglene i skjærgården? Da er det nyttig å kunne de fem sjøfuglvettreglene. Se de fem sjøfuglvettreglene på statsforvalteren.no.

Du kan også lese mer om sjøfuglene som hekker på holmer og skjær i denne artikkelen på stasforvalterens nettside.

Atferd i Færder nasjonalpark

Når du besøker nasjonalparken er du naturens gjest, og har et ansvar for å ferdes mest mulig sporløst. Du er velkommen til å nyte et enkelt friluftsliv. På ferdernasjonalpark.no kan du lese mer om sporløs ferdsel og få en forenklet liste med regler basert på lovverket for Færder nasjonalpark. Vi minner om at vannscooter er forbudt i hele nasjonalparken.