Aktuelle saker

Nyttig informasjon om Bolærne-øyene

Tirsdag 29. september deltok ansatte fra Wilhemsen Chemicals, Oslofjordens Friluftsråd, Skjærgårdstjenesten og ordfører Jon Sanness Andersen på en plastryddeaksjon på Mellom Bolæren. Aksjonen ble organisert av initiativtaker Kjetil Lund-Paulsen.

Kjetil Lund-Paulsen som eier båten Skjærgård Sjarke og driver nettstedet plukkplast.no, er veldig opptatt av kampen mot plast i naturen. For å sette fokus på problemet, ønsket han å få med seg ansatte hos Wilhemsen Chemicals på en plastryddeaksjon i skjærgården. Kun få timer etter at utfordringen var sendt, ble den akseptert av Espen Skinstad, som er kvalitets- og miljøsjef hos Wilhemsen Chemicals.

– Vi var glade for å bli utfordret, og vi ville gjerne bidra. Dette er relevant for oss med tanke på vår virksomhet og vi har også satt fokus på dette ved å ta Grønt Punkt Norge sitt Plastløftet, kunne Skinstad fortelle.

Bolærnebåten fraktet alle deltakerne ut til Mellom Bolæren. Etter en kort orientering fra Skjærgårdstjenesten og Oslofjordens Friluftsråd, om hva man skulle se etter, ble alle delt opp i grupper og sendt ut på forskjellige steder på øya.

Wilhemsen Chemicals stilte med 22 ansatte på ryddeaksjonen. Stemningen steg i takt med været og det var tydelig at dette var noe som engasjerte de ansatte.

En som var med på å plukke plast på Mellom Bolæren, var Silje Sandberg fra Wilhemsen Chemicals.

Silje Sandberg fra Wilhemsen Chemicals.

– Jeg synes det er fint å kunne bidra på denne måten, samtidig som det er et avbrekk fra dagene på kontoret.

Totalt ble det plukket ca. 40 sekker med plast på Mellom Bolæren denne dagen.

TV-aksjonen 2020

Årets TV-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet og i år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober. Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærere. På grunn av smittevernhensyn, kan vi ikke ha en dør-til-dør-aksjon med en fysisk bøsse i år. Istedenfor vil samtlige bøsser være digitale. Den enkleste måten å engasjere seg på er å opprette en egen digital bøsse og samle inn penger i ditt nettverk.

  • Registrer deg på blimed.no
  • Gjør bøssa personlig
  • Del i nettverket ditt
Følg ordfører Jon Sannes Andersen sin oppfordring og registrer deg på blimed.no

Initiativtaker Kjetil Lund-Paulsen forteller om Skjærgård Sjarke og ryddeaksjonen på Mellom Bolæren

Kjetil Lund-Paulsen forteller om Skjærgård Sjarke og ryddeaksjonen på Mellom Bolæren.

Støtt TV-aksjonen på spleis.no

På Spleis kan du superlett lage engasjerende innsamlinger som går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. På spleis.no finner du Skjærgård Sjarke og Wilhemsen Chemicals sine digitale bøsser.

Les mer om Mellom Bolæren her