Aktuelle saker

Nyttig informasjon om Bolærne-øyene

Stillehavsøsters er en uønsket og fremmed art som har hatt en eksplosiv vekst i Vestfold. For å begrense artens vekst, har Vestfold fylkeskommune og Fylkesmannen i Vestfold og Telemark, sammen med Oslofjorden friluftsråd, etablert “Østersdugnaden”. Østersdugnaden er en folkedugnad hvor alle som vil kan bidra til å fjerne stillehavsøsters fra Vestfoldkysten.

Dette er en utvidelse av «aksjonsuken» fra 2018, og blir et prosjekt av fast varighet med mål om å redusere spredningen av denne fremmede arten langs kysten vår. 

På nettsiden vfk.no/osterdugnaden kan publikum finne informasjon om ulike aspekter ved stillehavsøsters, enten det gjelder metoder og utstyr for plukking, håndtering av plukkede skjell eller matsikkerhet. Via en kartfunksjon kan alle enkelt registrere det de plukker og melde inn behov for henting av plukkede skjell.

På Facebook-siden «Østersdugnaden» deler prosjektet innhold som artikler og invitasjoner til dugnader.

Åpne dugnader

Kommende åpne østersdugnader i 2019. Besøk denne siden for oppdatert liste og oversikt over gjennomførte dugnader.

Ønsker du å delta?

Nå kan du hente nett, hansker og informasjonsmateriell om plukking av østers gratis på kommunens Servicesenter (Tinghaugveien 16) og på Tjøme bibliotek (Rødsgata 36).