Vi oppfordrer fortsatt alle til å la grillen stå

grilling - Klikk for stort bilde

Oppdatert mandag 13. august 2018

Selv om det har kommet en del nedbør er brannfaren fortsatt stor. Derfor opprettholder Færder kommune forbudet mot grilling (gjelder også gassgrill) og bålbrenning på kommunal grunn. Våre offentlige griller i kommunen skal heller ikke brukes så lenge forbudet gjelder. Forbudet omfatter alle tre Bolærne-øyene. (Østre, Mellom og Vestre Bolæren).

Vi opprettholder også oppfordringen om totalt avhold fra å tenne bål eller grille med åpen flamme - i hele kommunen - så lenge tørken varer.

Så langt har innbyggerne i Færder kommune gjort en super innsats med å følge brannvesenets forbud mot bålbrenning og bruk av engangsgrill i eller nær skog og mark.

Hva om jeg velger å grille med kull på egen grunn?

Velger du å likevel bruke ild på egen grunn, tenk deg nøye om - for du må avgjøre risikoen selv. Gjør det lengst mulig unna brennbartmateriale og ha slukkemidler, hageslange eller minst ei bøtte vann nær. Ta også hensyn til vind og retningen på den. Og sørg for at alt er 100 % slokket når dere forlater stedet. Har du brukt kull bør de druknes i vann i noe tid.

Husk også at den som tenner ild har ansvaret og kan bli erstatningsansvarlig, samt bøtelagt, dersom det går galt. Aktsomhetsplikten gjelder overalt, i parker og hager, på verandaer og terrasser eller under brennbare tak eller lignende overbygninger.

Vi synes alle det er kos med grillmat, men når faren for store ødeleggelser er såpass høy, håper vi det er greit for alle at vi lar grillklypene få hvile en stund.

Oppdatert informasjon

Det vil bli foretatt en løpende vurdering av brannfaren og forbudet mot grilling og bålbrenning på kommunal grunn i perioden fremover. Oppdatert informasjon vil bli publisert på kommunens nettsider og på kommunens Facebooksider.

Fant du det du lette etter?